Samfundsfag

hvorfor skal man sænke skatten mener liberalisterne

24. november 2018 af 14049126 - Niveau: C-niveau

Hvorfor mener libarelisterne at man skal sænke skatten. 

hvis skatten er højt vil folk ikke arbejde hvilke andre grund er findes der


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2018 af ringstedLC

En liberalist dyrker den personlige frihed og derfor også friheden til at vælge, hvad ens penge skal bruges til. Og de penge, der betales i skat, har man jo ikke selv kontrol over.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2018 af MaiiDevon

Nogle mener også, at hvis skatterne er lave, vil det give incitament til at arbejde mere. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2018 af Stygotius

-fordi de højreorienterede partier, -Venstre,  -Konservative, -Liberal Alliance, -Dansk Folkeparti er ekstremt menneskefjendske, kyniske og egoistiske. Fælleskab, hensynet til andre og tro på det gode i mennesker er ukendte begreber for dem. Derfor går de ind for at man blot skal sørge for sig selv og bruge sine penge på at sikre sin egen lille have bag ligusterhækken. "Pengene ligger bedst i ens egen lomme" 


Brugbart svar (3)

Svar #4
27. november 2018 af MaiiDevon

#3 Når man hjælper andre mennesker, bør man forholde sig objektiv og udelade egen holdning til emnet.


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. november 2018 af Stygotius

Hvorfor dog det???

Det er vel almindelig(?) viden at højrepartierne er menneskefjendske, kyniske og egoistiske.

De  har tilsyneladende intet lært af det der skete syd for grænsen i 1930erne.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2018 af Hundyret (Slettet)

Liberalismen går ind for minimalstat. Statens ansvar skal være lille, og dens opgaver skal begrænses til at sørge for, at borgerne ikke krænker hinandens frihed (med politi, domstole og infrastruktur.) Starten tjener er sine penge gennem skater og afgifter. Færre penge til staten betyder mindre stat.

Lavere skattetryk betyder også at borgerne har frihed til at bruge flere penge, og ikke kræver lige så meget i løn. Arbejdsgiver har råd til at ansætte flere og producere mere.

Ulempen ved dette kan være inflation på mere end 2,5 procent. Så overstiger vi den forventede vækst i BNP og kan måske ikke afsætte vores eksport på det globale marked, fordi varerne kan købes billigere et andet sted. Her kan du også tale om konjunktursvingninger.

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2018 af Stygotius

Uden politi, domstole og infrastruktur vil det være jungleloven der hersker. Det er det samme som alles kamp mod  alle. Er det det du ønsker?

De højreorienteredes ønske om en minimalstat og om lavere skat vil  sige at den der kommer  sidst, skal i den sorte gryde. Ach, du lieber Augustin. Den enkeltes frihed begrænses af hensynet til andre

Ellers får vi tilstande  som  i USA, hvor det første man spørger om når  man kommer på hospitalet, ikke er "Hvad fejler du?" men "Kan du betale? Har du en forsikring?".

Jeg selv betaler min skat med glæde  og  synes det er det eneste rigtige i et civiliseret samfund-med            -mindre man hedder Anders Fogh Rasmussen.

Jeg forstår ikke at du vil have at vi skal afskaffe politiet. Ordet "politi" kommer fra et ord som betyder by, stat, samfund. Hvis du bliver udsat for overfald eller tyveri eller indbrud, er du nok glad for at leve i et velordnet samfund og få hjælp af politiet, -eller ville du måske hellere have 5 kr.mere til dig selv til at købe slik for og blæse på andre mennesker???   


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2018 af 1234321234

Der kan være flere grunde til at liberalister går ind for en lavere skat. Den mest betydelige grund vil være, at liberalismen lægger en betydelig vægt på den private ejendomsret, herunder retten til egne tjente penge. Skatter vil derfor for liberalister være indskrænkende i forhold til at beholde disse formuegoder. 

Andre grunde til, at liberalister foretrækker en lav skat kunne være, at liberalismen uløseligt hænger sammen med kapitalismen, der foreskriver at staten bør afholde sig fra at blande sig i markedskræfterne. Ved at opkræve høje skatter, vil en stat begænse den enkeltes købekraft, og vil derfor blande sig i markedet.

Derudover mener liberalister selvfølgelig, at lavere skatter er en effektiv måde at føre ekspansiv finanspolitik på, selvom dette mere hører til det økonomiske område af samfundsfaget, mere end det hører til ideologien liberalisme.

Derudover vil jeg kort knytte en kommentar til #3 om, at du nok generelt skal passe på med at bedømme hele den danske borgerlige blok på liberale principper, da bestemt ikke er alle partierne der har rødder i liberalismen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. december 2018 af 123434

Beskatning af de rigeste kan ses som at gøre de rige til midler for at hæve de fattigstes levestandard. Det er ikke at behandle de rigeste individer som mål i sig selv, men at gøre dem til midler til fordel for de fattige.

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. december 2018 af Stygotius

ad #8 (sidste bemærkning:

Ja, men hvorfor ikke kalde en spade for en spade?? Hvem i den såkaldte "borgerlige" blok bygger på principper om fællesskab og medmenneskelighed ???  Jeg kender ingen.


Brugbart svar (1)

Svar #11
04. december 2018 af Stygotius

ad #9

Ja, det er det  man kalder for social solidaritet med de svage i samfundet.

Kig bare på USA og se resultatet af alternativet.


Skriv et svar til: hvorfor skal man sænke skatten mener liberalisterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.