Matematik

Hjælp, figurfølgen

25. november 2018 af betty12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg skal finde ud af hvad arealet af 4 figur, og min ikke eksiternde matematik skils kan ikke finde ud af det.

figur et er 3 kvadrat cm, figur 2 er 12 kvadrat cm og figur 3 er 27 kvadrat cm. håber på hjælp, snart. og der må gerne komme en begrundelse med, sådan at jeg forstår det, haha


Svar #1
25. november 2018 af betty12 (Slettet)

det var det her billede der passede til


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2018 af ringstedLC

Har du et billede af figur 4?

PS. Du skal ikke sætte benævnelsen cm2 på dine resultater, - figur 3 er 3 osv., da enheden på ternene ikke kendes.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. november 2018 af peter lind

sidelængden bliver 2 gange stor på figur  2 og 3 gange så stor på den tredje figur

tilvarende arealer bliver 1, 4 og 9 =32 gange så stor


Svar #5
25. november 2018 af betty12 (Slettet)

jeg forstår ikke helt, kan du prøve at forklare det som om det var til en 4 årig??


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2018 af peter lind

Hvis du gør et kvadrat med længden a arealet a2 dobbelt så stor bliver sidelængden 2a  og arealet (2a)2 = 4a2 altså 4 gange så stor. Hvis du gør den 3 gange så stor får du længden 3a og arealet (3a)2 = 9a2 altså 9 gange så stor. Generelt hvis du gør arealet k gange så stor bliver arealet k2 gange så stor


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2018 af ringstedLC

#6: Forkert.

Hvis du gør længden a, i et kvadrat dobbelt så stor, så den bliver 2a, bliver arealet (2a)2 = 4a2, altså 4 gange så stort. Generelt: Hvis du gør længden ak gange større, bliver arealet k2 større.


Svar #8
25. november 2018 af betty12 (Slettet)

tak det hjælper da lidt


Skriv et svar til: Hjælp, figurfølgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.