Matematik

hjælp til ligninger

25. november 2018 af mikkel23232 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan løse disse opgaver?

1)

3 venner deler 3 pizzaer og deler regningen lige. Tilsammen giver de 190 kr. Den ene koster 73 kr. De to andre har samme pris. Opstil en ligning for at bestemme stykprisen for én af de sidste to pizzaer.

2)

I en retvinklet trekant har kateterne samme længde. Hypotenusen har længden 5. Opstil en ligning til at bestemme kateternes længde.

3)

Punktet (x1, 3) ligger på linjen med forskrift y=4x+2. Opstil ligning til at bestemme x1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2018 af AMelev

1) Kald prisen for hver af de to x. 
Bestem så totalprisen for de tre pizzaer udtrykt ved x og løs ligningen Totalpris = 190 mht. x

2) Kald katetelængden x og benyt Pythagoras.
Løs ligningen mht. x

3) Indsæt x1 på x's plads og 3 på y's plads og løs ligningen mht. x1.


Svar #2
25. november 2018 af mikkel23232 (Slettet)

Forstår det ikke

1) 3*x=190

er det sån?


Svar #3
25. november 2018 af mikkel23232 (Slettet)

eller er det 3/190=x


Svar #4
25. november 2018 af mikkel23232 (Slettet)

hvordan løser jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2018 af ringstedLC

De to lige dyre pizzaer koster x ⇒ 2·x = ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2018 af AMelev

#2 Når den ene pizza koster 73 kr, og de to andre koster x kr hver, hvad koster de så tilsammen?


Svar #7
25. november 2018 af mikkel23232 (Slettet)

Kan i ikke prøve at lave den første så jeg får et indblink til hvordan jeg gør


Svar #8
25. november 2018 af mikkel23232 (Slettet)

de koster 190kr til sammen


Skriv et svar til: hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.