Matematik

Kontinuert

25. november 2018 af Genjutsu - Niveau: B-niveau

Hej

Har opgaven:

har tegnet grafen i geogebra og fundet frem til at f er kontinuert i x=1, men vil gerne høre om der er en måde at beregne det på eller om man bare kan kigge på grafen?

har også brug for hjælp til opgave c)

her er grafen:


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2018 af oppenede

Det er forkert bare at kigge på grafen.

Begge del-udtryk er polynomier og er derfor kontinuerte hver for sig. Dermed skal du bare regne værdien af begge polynomier ud i x=1 og konstatere om det giver det samme.


Svar #2
25. november 2018 af Genjutsu

ja men det er derfor jeg spørger hvordan man beregner det


Svar #3
25. november 2018 af Genjutsu

#1

Det er forkert bare at kigge på grafen.

Begge del-udtryk er polynomier og er derfor kontinuerte hver for sig. Dermed skal du bare regne værdien af begge polynomier ud i x=1 og konstatere om det giver det samme.

er det så bare

ergo f er kontinuert i x=1


Skriv et svar til: Kontinuert

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.