Kemi

Molære ledningsevne - HJÆLP

25. november 2018 af sansas - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal beregne den molære ledningsevne for AgBr i fgl. opgave: https://imgur.com/a/iJ3SdVs

Det jeg ikke forstår, er hvorfor, at det lige er de elektrolytter, som bliver anvendt, og hvorfor bliver LiNO3 trukket fra? 

Håber, at en kan forklare mig det her. Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2018 af Soeffi


Svar #2
25. november 2018 af sansas

Jeg vil virkelig gerne forstår, hvorfor man bruger elektrolytterne AgNo3+LiBr og trækker LiNO3 fra?


Svar #3
27. november 2018 af sansas

Slet ingen som kan hjælpe med det her? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2018 af Soeffi

#3. Reglen er nok, at man kan dele saltene op i ioner og regne på ionerne:

\Lambda^0_{AgNO_3}+\Lambda^0_{LiBr}-\Lambda^0_{LiNO_3}=

\Lambda^0_{Ag^+}+\Lambda^0_{NO_3^-}+\Lambda^0_{Li^+}+\Lambda^0_{Br^-}-\Lambda^0_{Li^+}-\Lambda^0_{NO_3^-}=

\Lambda^0_{Ag^+}+\Lambda^0_{Br^-}=\Lambda^0_{AgBr}


Skriv et svar til: Molære ledningsevne - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.