Fysik

elektricitet

26. november 2018 af chiladak - Niveau: C-niveau

en resistor har resistansen 2,0 kΩ og der er en spændingsforskel på 8,5 V over den. 

beregn den afsatte effekt i resistoren?

Hvad skal jeg gøre?:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2018 af janhaa

P = U*I

U = R*I => I =8,5/2000=4,25 mA

P = 8,5 V*4,25 mA = 0,0361 W


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2018 af ringstedLC

Eller mere direkte:

\begin{align*} P &= U\cdot I\;\left ( V\cdot A \right )\Downarrow \\ P &= U\cdot \frac{U}{R}\;\left ( V\cdot A \right )\Downarrow \\ P &= \frac{U^2}{R}\;\left ( V\cdot A \right ) \end{align*}


Svar #3
26. november 2018 af chiladak

tusinde tak :)


Skriv et svar til: elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.