Matematik

trekanter og vinkler

27. november 2018 af hyleblomst (Slettet) - Niveau: 9. klasse

En jæger sidder i et jagttårn 4,75 meter over jorden.

Han sigter mod vildtet med sin vinkelmåler og aflæser det til 80 grader.

Hvor langt skal han skyde?

hjælp, ved ikke hvordan jeg skal regne den ud eller hvor jeg skal starte.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2018 af SuneChr

Lav en tegning. Herpå ses, at

\cos 80^{\circ}=\frac{4,75}{x}      hvor x er skudlængden.  (x er hypotenusen i den retvinklede trekant).


Svar #2
27. november 2018 af hyleblomst (Slettet)

tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2018 af mathon

Hvis vinklen er 80° under vandret,
er:
            \small \sin(80\degree)=\frac{4.75\; m}{S}\qquad S \textup{ er skydel\ae ngden }

            \small S=\frac{4.75\; m}{\sin(80\degree)}


Svar #4
27. november 2018 af hyleblomst (Slettet)

taaak!!!


Skriv et svar til: trekanter og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.