Matematik

Sandsynlighed

28. november 2018 af hejmedjer1239 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan ved man hvilken gevinst er CD og CE?

CD bliver her nævnt til at være 10 kr, men CE nævnes ikke. Hvordan hænger det sammen? Er det største og mindste sandsynlighed?

Jeg kan se i facit at CD er 0.15 og CE er 0.01. Burde CD ikke være 0.85, for det er der er chance for at man ikke vinder præcist 10 kr.?

Vedhæftet fil: sandsynlighed.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2018 af oppenede

Opgaven er selvmodsigende, og blander desuden rundt på store og små bogstaver.

D: Du vinder ikke 10 kr

Complementet af D, CD, er så at du ikke ikke vinder 10 kr, dvs. du vinder 10 kr, hvilket er der 15% sandsynlighed for.


Svar #2
28. november 2018 af hejmedjer1239 (Slettet)

#1

Opgaven er selvmodsigende, og blander desuden rundt på store og små bogstaver.

D: Du vinder ikke 10 kr

Complementet af D, CD, er så at du ikke ikke vinder 10 kr, dvs. du vinder 10 kr, hvilket er der 15% sandsynlighed for.

Okay, hvad er E så? (CE). Det står der ikke noget om.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2018 af SuneChr

p(d) = 1 - 0,15
p(\complementd) = 1 - (1 - 0,15)

p(e) = 1 - 0,01
p(\complemente) = 1 - (1 - 0,01)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2018 af Soeffi

#0.

Vedhæftet fil:1864993.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2018 af AMelev

#1 Hvad mener du med, at opgaven er selvmodsigende?
Du har ret i, at det ikke fremgår, hvad hændelserne A, B, C, D og E dækker, så det ville sådan set være korrekt at svare:" Da hændelserne D og E ikke er oplyst, kan jeg ikke beregne sandsynlighederne for \complementD og \complementE.
Generelt gælder, at \complementH (komplementærmængden til H) beståraf de elementer i U, der ikke ligger i H.
P(\complementH) = 1- P(H), "

Det er dog nærliggende at tro, at det drejer sig om hændelserne angivet i hhv. a., b., c., d. og e.

U = {0,10,100,250,1000}

a. A = {100,250,1000} P(A) = p(100) + p(250) + p(1000) = 0.1 + 0.04 + 0.01 = 0.15
\complementA = {0,10} P(\complementA) = p(10) + p(10) = 0.7 + 0.15 = 0.85 eller P(\complementA) = 1 - P(A) = 1 - 0.15 = 0.85

b. B = {0,10} \complementB = {100,250,1000} (=A)

c. C = {10,100} \complementC = {0,250,1000}

d. D = {0,100,250,1000}  \complementD = {10}

e. E = {0,10,100,250}  \complementE ={1000}


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2018 af oppenede

#5 Først står der
  - d. man vinder ikke 10 kr.

2 linjer efter står der
  - "med  \complementd menes, at d ikke indtræffer, dvs. at man ikke vinder 10 kr.

Dvs. \complementd og d er det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2018 af AMelev

Du har helt ret - den havde jeg overset. D og \complementD kan aldrig være ens. 
Tolkningen af \complementD er forkert. Der kunne fx have stået "... dvs. at man ikke vinder andet end 10 kr." eller "... dvs. at gevinsten ikke er forskellig fra 10 kr."


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.