Matematik

finde ud af x2 i en lining

29. november 2018 af LøvenV2 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej alle sammen

Jeg har brug for hjælppp!!!!!

hvis man skal reducer en lining hvor der er 2 i anden FX.-2x² + 7 + 3x² + 7! hvordan gør man ???????

PLEASE HJÆLP HURTIGS SÅ MUGLIGT


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2018 af Pyrros

Du bruger dine aritmetikregler:

-2x^2 + 7 + 3x^2 + 7 = (7+7) + (-2x^2+3x^2) = 14 + 1x^2=x^2+14


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2018 af ringstedLC

Da du ikke kender x, kender du heller ikke x2. Men så kan du erstatte x2 med fx y:

-2x^2+7+3x^2+7 &= \\ -2y+7+3y+7\;,\;y = x^2 \\ y+14\Rightarrow x^2+14


Svar #3
29. november 2018 af LøvenV2 (Slettet)

1000 Tak for hjælpen!!!!!

det var meget hjælpsomt!

tak igen


Skriv et svar til: finde ud af x2 i en lining

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.