Matematik

Parabelopgave

30. november 2018 af Imhotep (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Hvordan skal jeg løse denne her svære opgave?

Tak på forhånd.

-Imhotep

Vedhæftet fil: Screenshot (94).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2018 af OliverHviid

a) Løs 0=a*12,5^2+3,75

b) Løs f(x)=3,7 og gang resultatet med 2.

c) Gang svaret fra b) med 3,5 og indsæt i f(x).


Svar #2
30. november 2018 af Imhotep (Slettet)

#1

a) Løs 0=a*12,5^2+3,75

b) Løs f(x)=3,7 og gang resultatet med 2.

c) Gang svaret fra b) med 3,5 og indsæt i f(x).

Jeg har fået a) til at være lig -0.024, men kan ikke lige gennemskue b), hvordan skal jeg løse f(x)=3.7?.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2018 af OliverHviid

Nu har du fundet a, dvs. a=-0,024. Du kan altså opstille f(x). Du har: f(x)=ax²+bx+c  

f(x)=-0,024x²+3,75. Indsæt 3,7 på f(x)s plads og løs mht. x.


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2018 af SuneChr

Parablen ligger symmetrisk om y-aksen, så b = 0 i forskriften  y = ax2 + bx + c  og c = f (0)


Svar #5
30. november 2018 af Imhotep (Slettet)

#3

Nu har du fundet a, dvs. a=-0,024. Du kan altså opstille f(x). Du har: f(x)=ax²+bx+c  

f(x)=-0,024x²+3,75. Indsæt 3,7 på f(x)s plads og løs mht. x.

Jeg får funktionsudtrykket til at se sådan ud: f(3.7)=-0.024 x^2+0+3.75x, da jeg så skriver skriver solve kommer dette frem: -.2083333333*sqrt(140625.-960.*f(37/10)). Wolframalpha siger 156.25. Er der noget forkert ved funktionsudtrykket?


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. november 2018 af Soeffi

#0

Vedhæftet fil:1865430.png

Brugbart svar (1)

Svar #7
30. november 2018 af OliverHviid

Du skal ikke finde f(3,7), men du skal løse f(x)=3,7, dvs.

3,7=-0,024x²+3,75  Løs den mht. x, og så får du x≈1,44


Svar #8
02. december 2018 af Imhotep (Slettet)

#7

Du skal ikke finde f(3,7), men du skal løse f(x)=3,7, dvs.

3,7=-0,024x²+3,75  Løs den mht. x, og så får du x≈1,44

Super, tak!


Skriv et svar til: Parabelopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.