Kemi

ioniseringsgrad??

30. november 2018 af nutellaelsker - Niveau: B-niveau

Ethansyre er en svag syre. Vi vil undersøge dens ioniseringsgrad (hydronolysegrad) i afhængighed af syrens koncentration. Hypotesen er, at ioniseringsgraden α for en svag syre afhænger af syrens koncentration, hvorimod styrkekonstanten Ks er uafhængig af syrens koncentration.

er der venlig sjæl herinde der kort og simpelt kan forklare mig hvad ioniseringsgrad er og hvad det der α betyder? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2018 af mathon

Ioniseringsgraden \small \alpha for en monohydron ikkestærk syre, er den decimaldel af syren, der har fraspaltet en proton.

                                    \small CH_3COOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \longrightarrow \;CH_3COO^-\, _{\textit{(aq)}} \; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}
\small \textup{ligev\ae gts}
\small \textup{koncentrationer:}                \small (1-\alpha )\cdot c_s                                                \small \alpha \cdot c_s                       \small \alpha \cdot c_s

ligevægts brøk:
                                                    \small \frac{\left [ CH_3COO^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ CH_3COOH \right ]}=K_s

                                                   \small \frac{\alpha ^2\cdot {c_s}^2}{(1-\alpha )c_s}=K_s

                                                   \small c_s\alpha ^2+K_s\alpha -K_s=0\qquad 0<\alpha <c_s

                                                   \small \small \alpha =\frac{-K_s+\sqrt{{K_s}^2+4\cdot c_s\cdot K_s}}{2c_s}


Svar #2
30. november 2018 af nutellaelsker

ok tak, men hvad betyder når der står et s efter k, altså ks


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2018 af mathon

            \small \small K_s\quad \textup{syrekonstanten = konstanten for syren }K_{syre}=K_s\textup{ forkortet.}


Svar #4
01. december 2018 af nutellaelsker

Nårhh ja det er rigtigt.tak havde helt glemt det.

Skriv et svar til: ioniseringsgrad??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.