Kemi
Amylose og amylopectin opbyning
har lidt svært ved at definere de to begreber , hvad er forskelligen ?
Svar #1
02. december 2018 af AngelOneOne
Hej,
Amylose er den ene bestanddel at det vi kalder stivelse. Amylose består af meget lange lige kæder at α-D-glucose bundet sammen med 1,4-α-glycosidbindinger (bindingen går fra C-atom 1 i det ene glucosemolekyle til C-atom 4 i det andet). Amylopectin er den anden bestanddel af stivelse. Det består også af lange kæder at α-D-glucose bundet sammen med 1,4-α-glycosidbindinger, men ved hver 24-30 glycosemolekyle, er der en 1,6-α-glycosidbinding til en anden lang glucosekæde.
Du kan sige, at begge består af lange kæder af glucose, men forskellen ligger i, at amylose kun består af en lang kæde hver for sig, og amylopectin består af lange amylose-kæder, bundet sammen til en slags net-agtig struktur:
Amylose:
Amylopectin:
/Angel
/Angel
"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
“Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein
Skriv et svar til: Amylose og amylopectin opbyning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.