Matematik

Fejl i Maple

02. december 2018 af uni1medicin1banan - Niveau: A-niveau

Hej derude!

Er der nogen, som kan fortælle mig, hvorfor Maple skriver et stort i i mine udregninger fra tid til anden? Jeg har selv prøvet at kigge efter typiske fejl, som fx ekstra mellemrum eller at jeg ikke har brugt det rigtige e. 

Jeg har vedhæftet et billede, hvor man kan se outputtet. Der er små røde pile, der peger på netop det tegn jeg snakker om. 

Jeg håber, at der er nogen, som kan hjælpe mig. På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2018 af Swagmeister96

Hej.

Det store i betegner det imaginære tal, kvadratrod(-1), normalt skrevet som lille i.
Om det giver mening i forhold til dine udregninger har jeg svært ved umiddelbart lige at se, der kræves måske resten af opgaven.


Svar #2
02. december 2018 af uni1medicin1banan

Du får lige opgaven, jeg sidder med, hvis der er. Jeg har nemlig selv svært ved at bedømme om det giver mening, da jeg synes det lyder lidt abstrakt :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2018 af Bibo53

Du skriver, at forskriften er

A=M+e^{-kt}\cdot k

men du burde have skrevet

A(t)=Ce^{-kt},

hvor C er en konstant, som du bestemmer fra A(0)=75.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2018 af Soeffi


Svar #5
02. december 2018 af uni1medicin1banan

#3

Du skriver, at forskriften er

A=M+e^{-kt}\cdot k

men du burde have skrevet

A(t)=Ce^{-kt},

hvor C er en konstant, som du bestemmer fra A(0)=75.

Og kan det passe, at det er, fordi det er en differentialligning af tyden y'=k*y?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2018 af Bibo53

Jeg burde have skrevet

A(t)=M+Ce^{-kt}.

Den afledede funktion er så

A'(t)=Ce^{-kt}\cdot(-k).

Det er en differentialligning af typen y'=k(M-y).


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2018 af Soeffi

#0


Skriv et svar til: Fejl i Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.