Matematik

hjælp!

02. december 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan løser jeg opgave ved ikke om jeg har gjort det rigtigt indtil ?

Vedhæftet fil: matm.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2018 af MatHFlærer

Du godt på vej. 

f'(x)=4x-\frac{1}{x^2}, x>0

Løs ligningen f'(x)=0 og lav fortegnsvariation. 

---

NB:  \left( \frac{1}{x} \right )'=(x^{-1})'=-1\cdot x^{-1-1}=-x^{-2}=-\frac{1}{x^2}

\left(- \frac{1}{x^2} \right )'=(-x^{-2})'=-1\cdot (-2)\cdot x^{-2-1}=2x^{-3}=\frac{2}{x^3}

Sådan kan du nemt gøre det i fremtiden. Omskriv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2018 af StoreNord

Der blir spurgt om et minimum. x-værdien alene er ikke korrekt svar.Skærmbillede fra 2018-12-02 21-52-53.png


Skriv et svar til: hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.