Matematik

Geometri

03. december 2018 af fridalun - Niveau: A-niveau

en venlig sjæl der vil hjælpe med løsningen af 2 ubekendte sider af en vinkelret trekant

Vedhæftet fil: studieportalen mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2018 af Swagmeister96

-

Vedhæftet fil:trekant.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2018 af AMelev

Udnyt, at alle tre trekanter er ensvinklede - start med kateterne i de to små.

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2018 af mathon

Fra folkeskolens geometriundervisning vides:

          \small \textup{H\o jden p\aa \ hypotenusen er mellemproportional mellem de to stykker, hvori den deler hypotenusen}

                   \small \frac{9}{y}=\frac{y}{16}

                  \small y^2=3^2\cdot 4^2=12^2

                  \small y=12

og
                  \small x^2=9^2+12^2=225=15^2

                  \small x=15


                  \small z^2=(9+16)^2-15^2=25^2-225=625-225=400=20^2

                  \small z=20                  


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.