Matematik

Statistik - Odds Ratio

04. december 2018 af Emma2200 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder og forsøger at løse en opgave i statistik. Dette er blot et udsnit af opgaven. Jeg har lavet et chi^2 test, og bliver nu bedt om at finde OR-estimatet. CHD står for "chronic heart disease".

Skemaerne over observerede og forventede værdier er vedhæftet.

Når jeg sætter ligningen op bruger jeg fra min formelsamling, at:

(d1/h1)/(d0/h0) altså (diseased1/healthy1)/(diseased0/healthy0)

Og får således at:

(Ikke-ryger m CHD/ikke-ryger uden CHD) / (ryger med CHD/ikke-ryger med CHD)

Hvilket for mig giver mening ift. syg/rask. Jeg får tallene:

OR=(956/1770)/(950/956)=0,54

Når jeg kigger i facit er det forkert. De skriver:

OR=(1770/956)/(707/950)

I min øjne skriver de altså: (ikke ryger u CHD/ikke-ryger m CHD)/(ryger m CHD/ryger m CHD) svt (h1/d1)/(h0/d0)

Præcis samme princip gentager sig i den efterfølgende opgave, så det må være mig, som misforstår pointen, men jeg kan simpekthen ikke forstå det. Er der nogen som kan gennemskue det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2018 af peter lind

Hvad er OR estimatet?

Du må gerne skrive en hel del mere om opgaven evt. vedlæg opgaven i pdf format


Svar #2
04. december 2018 af Emma2200 (Slettet)

Jeg kan kun uploade en fil ad gangen. Det er først på s 49+50 den opgave jeg har problemer med er, men nu kan du lige se det hele. 1000 tak fordi du giver dig tid til at svare


Svar #3
04. december 2018 af Emma2200 (Slettet)

billede 2


Svar #4
04. december 2018 af Emma2200 (Slettet)

billede 3


Svar #5
04. december 2018 af Emma2200 (Slettet)

billede 4


Svar #6
04. december 2018 af Emma2200 (Slettet)

billede - starter nederst på denne side: Rygning og CHD


Svar #7
04. december 2018 af Emma2200 (Slettet)

Hov, billede 5 er vedhæftet her. Det er her opgaven begynder


Svar #8
04. december 2018 af Emma2200 (Slettet)

Og billede 6 hvor der er også er en del af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. december 2018 af peter lind

Bogen ser på forholdet rask/syg medens du ser på forholdet syg/rask. Desuden har du i det sidste led fået skrevet 956 i stedet for 707


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. december 2018 af AMelev

(ryger med CHD/ikke-ryger med CHD) skal være (ryger med CHD/ryger uden CHD)

Og så passer det med fortolkningen 
I "facit": odds for at en CHD+ er ryger er 2.5 gange så stor som for at han/hun er ikke-ryger eller i din: odds for at en CHD+ er ikke-ryger er 0.4 gange så stor som for, at han/hun er ryger.

odds angives som regel større end 1.


Skriv et svar til: Statistik - Odds Ratio

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.