Matematik

Hjælp til dobbeltintegral

05. december 2018 af AN1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Har dette dobbeltintegralet som jeg skal bestemme:

\int_{0}^{b}\int_{0}^{(a/b)*x)}x^{^{2}}+y^{2}dydx

Jeg får det til a\cdot b^{^{2}}+\frac{a^{3}\cdot b}{36}

Er der nogen der kan fortælle mig om det er rigtigt? På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2018 af oppenede

Det er det ikke.


Svar #2
05. december 2018 af AN1234 (Slettet)

# 1: Tak for svar. Hvad får du det da til? Måske du kan vise hvordan man gør? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2018 af oppenede

Jeg får (a^3+3 a b^2)\cdot b/12, men vis hellere hvad du har gjort, så fejlene kan identificeres


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2018 af SuneChr

# 0
Beskriv, hvad du har gjort.
Dermed er det lettere at vejlede.
Integrér først den indre funktion.
Derefter integreres den ydre funktion.
# 3  Ja.   # 5 Ja.


Svar #5
05. december 2018 af AN1234 (Slettet)

Efter jeg har integreret for y i intervallet fra 0 til b får jeg: 

\int_{0}^{b}(x^{2}\cdot (\frac{a}{b}\cdot x)+\frac{1}{3}\cdot (\frac{a}{b}\cdot x)^3)dx

=\int_{0}^{b}\(\frac{a\cdot x^3}{b}+\frac{1}{3}\cdot (\frac{a^3}{b^3}\cdot x^3)dx

Ser det rigtigt nok ud?

Og mange tak for indsatsen til jer begge!


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2018 af oppenede

#5 Ja, bortset fra at integrationsintervallet for y ikke er [0, b]


Svar #7
06. december 2018 af AN1234 (Slettet)

#6 Ups, du har ret. Mente i intervallet fra [0,(a/b)*x]


Skriv et svar til: Hjælp til dobbeltintegral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.