Matematik

hjæælpp

06. december 2018 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejj 

Kan nogen forklare mig hvordan man laver denne opgape? (tjek billedet)'

Ved ikke hvordan jeg skal lave den?:) 

Vedhæftet fil: mmm.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2018 af mathon

\small \small \begin{array}{lrclllrclcl} \textup{funktion:}&g(x)&=&x^{1.5}+1&g(4)&=&4^{1.5}+1&=&9\\\\ \textup{afledt funktion:}&g{\, }'(x)&=&1.5\sqrt{x}&g{\, }'(4 )&=&1.5\cdot\sqrt{4}&=&3\\\\ \textup{tangentligning:}&y&=&3\cdot (x-4)+9&y&=&3x-12+9\\\\ &y&=&3x-3 \\\\ \textup{tangentligning}\\ \textup{p\aa \ aksesk\ae ringsform:}&\frac{x}{1}+\frac{y}{-3}&=&1\quad\textup{med sk\ae ringspunkterne}\quad(0,-3)\textup{ og }(1,0)\\\\ \textup{og areal:}&A&=&\tfrac{1}{2}\cdot 3\cdot 1=1.5 \end{array}


Svar #3
08. december 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Hvilken formel har du brugt til tangentligning på akseskærungsform? 


Svar #4
09. december 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Hvorfor forsvinder minuset fra 3 når du finder arealet?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. december 2018 af ringstedLC

Trekantens kateter har positive længder.


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. december 2018 af mathon

\small \textup{tangentligning:}
                                   \small y=3x-3

                                   \small 3x-y=3

                                   \small x+\frac{y}{-3}=1

                                   \small \frac{x}{1}+\frac{y}{-3}=1     \small \textup{som er tangentligningen p\aa \ aksesk\ae ringsform.}

...

Den skrå rette linjes generelle
akseskæringsform:
                                   \small \frac{x}{u}+\frac{y}{v}=1


Svar #7
09. december 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Okay mange tak for svar:))


Svar #8
09. december 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Sidste spørgesmål hvorfor forvinder den ene 3 tal?


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. december 2018 af ringstedLC

#8: Øhh, hvilket 3 tal?


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. december 2018 af mathon

          \small \frac{3x}{3}=1x=x


Svar #11
09. december 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

den her del

Vedhæftet fil:maaa.PNG

Svar #12
09. december 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Kommer -3 ind fra y= 3x -3?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #13
09. december 2018 af ringstedLC

\begin{align*} 3x-y &= 3 \\ \tfrac{3x}{3}-\tfrac{y}{3} &= \tfrac{3}{3} \\ x+\tfrac{y}{-3} &= 1 \end{align*}


Skriv et svar til: hjæælpp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.