Matematik

Annuitet/renteregning

06. december 2018 af hq02 - Niveau: C-niveau

Hej :) 

Didder og tygger lidt på dette matematik spørgsmål

I femårsperioden 2000-05 steg en virksomheds produktion med 5% om året. Hvor mange procent er produktionen større i 2005 end i 2000?

jeg ved at svaret er 27,6% men ved ikke hvilken ligning der er blevet brugt!

Håber i kan hjælpe.

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2018 af peter lind

Kapitalformlen K =K0(1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2018 af mathon

                \small \frac{P_{2005}}{P_{2000}}=1.05^5=1+p_5\cdot 10^{-2}=1.276

                                               \small p_5\cdot 10^{-2}=0.276

                                               \small p_5=27.6


Skriv et svar til: Annuitet/renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.