Kemi

Nettoladning

06. december 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan søren skal denne opgave løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2018 af Heptan

Nogle aminosyrer er syrer/baser. Slå deres pKa op og tæl ladningerne. Hvis en syres (fx -COOH) pKa er mindre pH (her er pH = 7), så er den negativt ladet. Hvis en bases (fx -NH2) pKa er over pH, så er den positivt ladet.

Et eksempel er den første, Asp (aspartic acid) som har en carboxylsyre på sidekæden med pKa = 3,9, så den har en negativ ladning ved pH =7. Så i regnestykket siger vi altså indtil videre nettoladning = -1 ... og så tjekker man de andre aminosyrer og gør det samme.


Skriv et svar til: Nettoladning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.