Matematik

SRP-hjælp! Integrere frekvensfunktionen for normalfordeling

07. december 2018 af PernGM (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal integrere frekvensfunktionen for normalfordeling for at vise, at det giver \mu, hvilket jeg har lidt udfordringer med. Så jeg vidt jeg ved, skal jeg bruge integration ved substitution, men jeg sidder dog stadig fast. 

BEMÆRK: der mangler ^∞ og _-∞ ved integraltegnet. Det der kommer efter e burde også så oppe i e's potens.

\int x*1/(\sigma*(2 \pi )) *e^(-(x-\mu)^2/2*\sigma ^2 )) dx = \mu

For at se det rigtige integrale åben filen, hvor der er et billede af integralet i WordMat.

Jeg håber virkelig at nogen kan hjælpe mig, det ville jeg virkelig værdsætte!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2018 af peter lind

Skriv x som x-μ+μ   og substituer (x-μ)/σ = u, Leddet μ beholder du bare


Svar #3
07. december 2018 af PernGM (Slettet)

Altså for at skrive det op herinde eller for at udregne det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2018 af peter lind

For at udregne det


Svar #5
07. december 2018 af PernGM (Slettet)

Hvorfor skal jeg skrive x som x-μ+μ?

Og hvordan kan jeg substituere (x-μ)/σ = u når det er i anden?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2018 af peter lind

Fordi det er praktisk

 x er da ikke i anden potens. Der hvor det er praktisk kan du bare skrive u2 = (x-μ)22


Svar #7
07. december 2018 af PernGM (Slettet)

Okay, nu forstår jeg godt den del, men jeg forstår stadig ikke, hvordan jeg skal skrive x som x-μ+μ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2018 af peter lind

Leddet (x-μ) giver middelværdien for normalfordelingen leddet med μ integreret μ


Svar #9
08. december 2018 af PernGM (Slettet)

Okay. Jeg er stadig ikke helt klar over hvordan jeg skal integrerer det. Er det partiel integration eller kun integration ved substitution?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. december 2018 af peter lind

Det første led skal du integrere ved substitution u = (x-μ)/σ, det andet led kal du bare integrere


Skriv et svar til: SRP-hjælp! Integrere frekvensfunktionen for normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.