Matematik

Kvotientrækker

08. december 2018 af mdc1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Nogle der kan hjælp med at bevise, hvordan man kan benytte forudsætningerne for at en kvotientrække er konvergent til at udlede multiplikatoren?

Her skal der selvfølgelig kommes ind på reelle talfølger, uendelige rækker og kvotientrækker


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2018 af Eksperimentalfysikeren

Gå ud fra summen:

s = \sum_{i=0}^{\infty }q^{i}

Hvis du her trækker det første led i summen ud, får du:

s = 1 + \sum_{i=1}^{\infty }q^{i}

Se nærmere på de to summer og se, hvordan du kan udtrykke den anden ved den første og q.


Skriv et svar til: Kvotientrækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.