Kemi

Stofmængdekoncentration

09. december 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!
Hvad har jeg gjort galt i opgave c)?


Svar #1
09. december 2018 af Stjerneskud2016

Opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2018 af mathon

c)

     mælkesyre er middelstærk pK= 3.86:


            \small \frac{\left [ H_3O^+\right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+\right ]}=K_s

            \small \frac{10^{-2pH}}{c_s-10^{-pH}}=10^{-pK_s}

            \small \frac{c_s-10^{-pH}}{10^{-2pH}}=10^{pK_s}

            \small c_s-10^{-pH}=10^{pK_s-2pH}

            \small c_s=10^{pK_s-2pH}+10^{-pH}

            \small c_s=10^{3.86-2\cdot 4.3}+10^{-4.3}=6.83\cdot 10^{-5}\; M


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.