Matematik

Andengradsligning hJÆLP HRUTIGT

09. december 2018 af Elninoo - Niveau: C-niveau

Hej folkens, har en andengradsligning der lyder således: x2+x-12=0. 

Har fundet A, B, og C og brugt diskriminat formlen og det gir således 49. 

Når D er over 0 så er der 2 løsninger, men løsning 1 er 2.5 og løsning 2 er 3.5. Det kan ikke passe, kan det??Har vedhæftet et billed. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2018 af Eksperimentalfysikeren

Du har a med i regneudtrrykkene, men a=1, så det skal være 1 i stedet for.

Du har skrivet 7 under kvadratrodstegnet. Der skal enten stå kvadratrod 49 eller 7.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2018 af ringstedLC

Nej, det har du ret i. Et par forslag til din nydelige opstilling:

- Brug små bogstaver som i lærebøgerne. Og gem så de store til punkter.

- Definer A, B, C, og D og brug dem, istedet for at komme til at skrive √49 = √7.

- i dine løsninger står der "a"?


Svar #3
09. december 2018 af Elninoo

hvor tænker du fejlen er? Er det når jeg skal divider med 2*a= Det er jo bare 2a, som jeg har regnet. Og har også bare skrevet 7 i stedet for 49


Svar #4
09. december 2018 af Elninoo

Javel, men er løsningen korrekt #ringsted?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2018 af ringstedLC

Hverken √7 eller √49 giver dine løsninger. Så på'en igen!

Du kan altid tjekke dine løsninger ved at indsætte dem i ligningen/forskriften. Det er der faktisk ingen grund til at spørge om.


Svar #6
09. december 2018 af Elninoo

#ringsted. Det har jeg også gjort, men forstår ikke hvordan det ikke kan give det.

1, der vil jeg bruge +. = -1+7/2=2.5 

2 der vil jeg - = -1(-7)+2=3.5 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2018 af ringstedLC

1. Regn nu brøken rigtigt ud.:

\begin{align*} x &= \frac{-1+7}{2\cdot 1}= \end{align*}

2. Den er helt gal:

\begin{align*} x &= -1(-7)+2=-1\cdot (-7)+2=9\neq3.5 \end{align*}

og skal være:

\begin{align*} x &= \frac{-1-7}{2\cdot 1}= \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2018 af Eksperimentalfysikeren

Har du brugt en lommeregner til de  to sidste udregninger?

Der er mindst tre slags lommeregnere. Den ene type er så speciel, at vi glemmer den her.

Den anden type er den billige, man kan købe i mange butikker. De kan ikke klare opgaven, fordi de ikke har parenteser.

Den tredie type lommeregnere er matematiklommeregnerne og en del af de programmerbare lommeregnere. De har knapper til parenteser.

Du skal her huske på, at der altid er underforstået parentes om tæller og parentes om nævner i en brøk:

\frac{-1+7}{2} = \frac{(-1+7)}{(2)} = (-1+7)/(2)

Indholdet af parenteserne skal regnes ud, inden man dividerer.


Skriv et svar til: Andengradsligning hJÆLP HRUTIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.