Matematik

HJÆLPPPPP

10. december 2018 af Caroline1971 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der har lyst til at udregne disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2018 af Moderatoren

Hvad har du problemer med, når du skal udregne dem?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2018 af PeterValberg

Se video nr. 30 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. december 2018 af mathon

                                 \small \small \begin{array}{lrcl}1.& x^2+y^2-2\cdot y\cdot 2&=&1\\\\& x^2+\left (y^2-2\cdot y\cdot 2+2^2 \right )-2^2&=&1\\\\ &(x-0)^2+(y-2)^2&=&5\\\\& (x-0)^2+(y-2)^2&=&\left (\sqrt{5} \right )^2 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. december 2018 af mathon

                                \small \small \begin{array}{lrcl}2.& x^2+2\cdot x\cdot 2+y^2-2\cdot y\cdot 3&=&-12\\\\& x^2+2\cdot x\cdot 2+2^2-2^2+y^2-2\cdot y\cdot 3+3^2-3^2&=&-12\\\\ &(x+2)^2-4+(y-3)^2-9&=&-12\\\\&(x+2)^2+(y-3)^2&=&1\\\\& (x+2)^2+(y-3)^2&=&1^2 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. december 2018 af mathon

                                \small \small \begin{array}{lrcl} 3.& x^2-8x+y^2+12y&=&12\\\\ &x^2-2\cdot x\cdot 4+y^2+2\cdot y\cdot 6&=&12\\\\ &x^2-2\cdot x\cdot 4+4^2-4^2+y^2+2\cdot y\cdot 6+6^2-6^2&=&12\\\\ &(x-4)^2-4^2+(y+6)^2-6^2&=&12\\\\ &(x-4)^2+(y+6)^2&=&64\\\\ &(x-4)^2+(y+6)^2&=&8^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2018 af AMelev

Centrum C(a,b) og radius r: Cirklens ligning (x-a)2 + (y-b)2 = r2

Fx 3.  Ligning (x-4)2 + (y+6)2 = 82, dvs. C(4,-6) og r = 8


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. december 2018 af mathon

                              \small \small \begin{array}{lrcl} 4.& x^2-x+y^2+\tfrac{3}{2}y&=&-\tfrac{9}{16}\\\\ &x^2-2\cdot x\cdot \tfrac{1}{2}+y^2+2\cdot y\cdot \tfrac{3}{4}&=&-\tfrac{9}{16}\\\\ &x^2-2\cdot x\cdot \tfrac{1}{2}+\left ( \tfrac{1}{2}\right)^2-\left ( \tfrac{1}{2} \right )^2+y^2+2\cdot y\cdot \tfrac{3}{4}+\left ( \tfrac{3}{4} \right )^2-\left ( \tfrac{3}{4} \right )^2&=&-\tfrac{9}{16}\\\\ &(x-\tfrac{1}{2})^2-\tfrac{1}{4}+(y+\tfrac{3}{4})^2-\tfrac{9}{16}&=&-\tfrac{9}{16}\\\\ &(x-\tfrac{1}{2})^2+(y+\tfrac{3}{4})^2-\tfrac{13}{16}&=&-\tfrac{9}{16}\\\\ &(x-\tfrac{1}{2})^2+(y+\tfrac{3}{4})^2&=& \tfrac{4}{16} \\\\ &(x-\tfrac{1}{2})^2+(y+\tfrac{3}{4})^2&=&\left ( \tfrac{1}{2} \right )^2 \end{array}


Skriv et svar til: HJÆLPPPPP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.