Fysik

Bremselængde

10. december 2018 af blobbi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er formelen for brenselængde for en bil? 

Bilen vejer 1100 kg, han kører 80 km/t (22,22 m/s) og det tager 7 sekund til farten er 0 km/t 

Jeg har fundet ud af at accelationen er (0-22,22 m/s)/ 7 sek = - 3,17 m/s^2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2018 af peter lind

Hvis man ser bort fra luftmodstanden er gnidningsmodstanden -μ*N hvor μ er gnidningsmodstanden og N er normalkraften


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2018 af mathon

                   \small 2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2

                   \small 2\cdot a\cdot \Delta s=0-{v_0}^2

                   \small \Delta s=\frac{-{v_0}^2}{2\cdot a}=\frac{-\left (22.22\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{2\cdot (-3.17\; \tfrac{m}{s^2})}=782.56\; m


Svar #3
10. december 2018 af blobbi (Slettet)

#2 jeg får dit udtryk til 77,88 m og ikke 782,56 m? 

- (22,22)^2/ (2*-3,17) = -493,73/-6,34 = 77,88

eller hvad?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2018 af mathon

Du har ret!

Under indtastningen havde jeg en parentesfejl:

                   \small \small \Delta s=\frac{-{v_0}^2}{2\cdot a}=\frac{-\left (22.22\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{2\cdot (-3.17\; \tfrac{m}{s^2})}=77.88\; m


Skriv et svar til: Bremselængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.