Fysik

SRP

11. december 2018 af brormand12 - Niveau: A-niveau

Jeg skal besvar Sspørgesmålet 

Vis, at studiet af et faldende legemes bevægelse i luft fører til en første ordens differentialligning i hastigheden. Opstil denne differentialligning i det tilfælde, hvor luftmodstanden er af typen Fluft = k·v2 .

jeg har siddet og kigget på det i 2 dage og er helt gået i stå. håber nogen kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

m*a = Fres  <=>

m*a = -Ftyngde + Fluft  (Her har jeg regnet aksen positiv opad, så tyngdekraften bliver negativ og luftmodstanden positiv.)  <=>

m*a = -m*g + k*v2   <=>

m*v' = -m*g + k*v2  <=>

v' = -g + k/m * v2


Svar #2
12. december 2018 af brormand12

kan du evt. udybbe eller henvise til en god kilde med gode forklaringer 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

m*a = Fres er kendt som Newtons 2. lov.

Ftyngde = m*g kommer af gravitationsloven F = G * (m*M)/r2 hvor man har indsat Jordens masse som M og Jordens radius som r og så samlet G*M/r2 til konstanten g. Dette tror jeg dog ikke du skal spilde tid på at skrive om i din opgave da Ftyngde = m*g er en velkendt formel.

Den resulterende kraft kommer af tyngdekraften og luftmodstanden idet jeg vælger at se bort fra opdriften.

a = dv/dt = v'(t) er definitionen på accelerationen.


Svar #4
12. december 2018 af brormand12

taak for svaret forstår det bedre nu. Kan du evt. henvise til en god kilde?


Svar #5
12. december 2018 af brormand12

hvordan kom  fra 

m*v' = -m*g + k*v2  til 

v' = -g + k/m * v2


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg dividerer med m på begge sider af lighedstegnet.


Skriv et svar til: SRP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.