Fysik

Tillægssopgaver

11. december 2018 af annekatrine57 - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med denne her opgave, som jeg ikke forstår? Hvilken formel skal jeg bruge?

- En cylinder med radius 2 cm og højden 10 cm er lavet af jern. Hvor meget vejer

genstanden?

Det samme med denne her:

En sølv-lysestage vejer 340 gram. Bestem lysestagens volumen i cm3. Hjælp: Omskriv

formlen på første side, så V står for sig selv!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2018 af Swagmeister96

Første opgave;

Find volumen af cylindren:

V_{cylinder}=\pi \cdot r^2 \cdot h

Dernæst bruger du massefylden for jern (7880 kg/m^3), og ganger det på din volumen. Vær opmærksom på at den udregnede volumen for cylindren altså skal være kubikmeter!

Formel for massen er altså:

m=\rho \cdot V \rightarrow m=7880\cdot V_{cylinder}

Anden opgave tager udgangspunkt i samme formel.


Skriv et svar til: Tillægssopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.