Fysik

Optisk gitter

12. december 2018 af Lekitehjælp342 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Figur 1.4 viser lys fra en blå diodelaser, der sendes vinkelret ind på et andet optisk gitter, der har 1100 linjer pr mm.

Første ordens afbøjningsvinklen er 35,2°.

A) Bestem bølgelængden for laserlyset.

B) Bestem fotonenergien for den blå laser

Nogen der kan hjælpe, tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2018 af mathon

\small \textup{Gitterkonstanten:}
                                      \small d=\frac{10^6\; nm}{1100}=909.09\; nm

A)
                                      \small n\cdot \lambda =d\cdot \sin\left ( \varphi _n \right )

                                      \small 1\cdot \lambda =d\cdot \sin\left ( \varphi _1 \right )

                                      \small \lambda =(909.09\: nm)\cdot \sin\left (35.2\degree \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2018 af mathon

B)

Fotonenergi:
                                      \small E_{f\! oton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{\lambda }
                       


Svar #3
12. december 2018 af Lekitehjælp342 (Slettet)

Kan ikke rigtig udregne den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2018 af mathon

\small \textup{Gitterkonstanten:}
                                      \small d=\frac{10^6\; nm}{1100}=909.09\; nm

A)
                                      \small n\cdot \lambda =d\cdot \sin\left ( \varphi _n \right )

                                      \small 1\cdot \lambda =d\cdot \sin\left ( \varphi _1 \right )

                                      \small \small \lambda =(909.09\: nm)\cdot \sin\left (35.2\degree \right )=524.03\; nm


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2018 af mathon

B)

Fotonenergi:
                                      \small \small E_{f\! oton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{524.03\; nm }=2.37\; eV
                       


Skriv et svar til: Optisk gitter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.