Matematik

taylorpolynomium

14. december 2018 af Line19010 - Niveau: Universitet/Videregående

opgaven er vedlagt... 

er helt blank på hvordan jeg skal løse den :( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

T2(x) = f(x0) + f '(x0)*(x - x0) + ½f ''(x0)*(x - x0)2

Vi har

x0 = 0

f '(x) = 3(cos2(x) - sin2(x))

f ''(x) = 3(2cos(x)*(-sin(x) - 2sin(x)*cos(x))

som giver

f(0) = 0

f '(0) = 3

f ''(0) = 0

Vi har så

T2(x) = 3x


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2018 af oppenede

Konstante funktioner og cos er lige, mens sin er ulige.
Dvs.  f(x) = lige * lige * ulige    så f er en ulige funktion.

Taylorpolynomiet i x=0 af en ulige funktion har kun nonzero koefficienter ved ulige potenser.
Alle andre end mulighed 3 har nonzero koefficenter ved x2 eller x0 og kan derfor udelukkes.


Skriv et svar til: taylorpolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.