Kemi

hydrolyse - HASTER!!

15. december 2018 af Dian123 - Niveau: B-niveau

hej, jeg har vedhæftet en opgave som jeg simpelthen er fuldstændig blank omkring (opg b)  Jeg kan ikke se hvordan jeg skal opskrive produkterne og hvad jeg skal bruge de nævnte værdier til? det haster og jeg har virkelig brug for en pædagogisk forklaring til dette da jeg er på bar bund :(

på forhånd tak

Vedhæftet fil: studieportalen.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2018 af Heptan

Syrederivater kan hydrolyseres. Så kig efter C=O og tjek om det er en ester eller et amid. Så kan den hydrolyseres, og produkterne er carboxylsyrer og alkoholer/aminer.

Vedhæftet fil:hydrolyse.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2018 af Heptan

Når du har tegnet dem, så skal du bruge pKs værdierne til at vurdere om de er på syreform eller på baseform (fx -COOH vs -COO-) (eller -NH2 vs -NH3+). Hvis pH er mindre end pKs er den på syreform, men hvis pH er større end pKs er den på baseform.

Der står at aminogrupper har pKs = 9, så det er større end pH = 7, så derfor er den på syreform og man tegner den -NH3+ i stedet for -NH2.


Skriv et svar til: hydrolyse - HASTER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.