Kemi

Coordinationsnummer

15. december 2018 af kinke123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.

Jeg skal besvarer dette spørgsmål:

hvad er coodinationsnummeret for disse krystalinske faste stoffer

Stof      strukturform     coordinationsnummer

Sn  Sphalerite   CN(SN) = 4

Li2O   Antiflourite    CN(Li) = 8

WC     WC            CN(W) = ?

TiC      NaCl        CN(C)  = 12

Li       BCC        CN(Li)  = 8

Er der nogen som kan se om jeg har gjort det rigtigt nok, og eventuelt har et forslag til WC strukturens coordinationstal?

på forhånd tak,


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2018 af Heptan

NaCl er 6

Antifluorite er 4

WC har jeg ikke hørt om før, men ud fra den her figur ser det ud til at den har CN(W) = 6.

(W = blå)


Svar #2
16. december 2018 af kinke123 (Slettet)

Tak for svar.


Skriv et svar til: Coordinationsnummer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.