Matematik

Optimering

16. december 2018 af Abby78 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En kasse med kvardratisk bund med sidelængden x, og højden af kassen er h. Kassen har et curkulært hul i låget med en diameter på 0,6x.

Bestem Kassens overfladearelak udtrykt ved x og h.

Er bare i tvivl om hvordan man skal gribe denne her opgave an.

Der er vedhæftet et billede af kassen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2018 af swpply (Slettet)

                                                        \begin{align*} O &= 4hx + x^2 + \underbrace{x^2 - \pi(0.4x)^2}_\text{areal af laag} \\ &= 4hx + 2x^2 - \frac{4}{25}\pi x^2 \\ &= \frac{50-4\pi}{25}x^2 + 4hx \end{align*}

4hx = areal af samtlige af kassens lodrette fire sider, x2 = areal af kassens bund og x2 - π(0.4x)2 = arealet af kassens låg.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.