Matematik

Den samlede rabat

16. december 2018 af Ariesthy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med b og c, er der en venlig sjæl der vil hjælpe? :-)

En forretning holder udsalg med 50% rabat. Det er sidst på ugen, og nu lyder det ”Yderligere 20% fratrækkes ved kassen”.

a. Et par skibukser kostede inden udsalget 1800 kr. Hvad bliver prisen på dem? 720,- kr

b. Hvor mange procent er den samlede rabat på?

c. Forklar, hvorfor den samlede rabat ikke er på 70%.

d. Hvad bliver prisen, hvis rabatterne var i omvendt rækkefølge? (20% rabat, og yderligere 50% fratrækkes ved kassen)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2018 af swpply (Slettet)

a)

                            \begin{align*} \text{pris efter rabat} &= (1-0.5)\cdot(1-0.2)\cdot 1800\,\text{kr} \\ &= 720\,\text{kr} \end{align*}

b)

Af ovenstående fremgår det at den sammlede rebat r er givet ved

                \begin{align*} 1-r = (1-0.5)\cdot(1-0.2) \quad\Leftrightarrow\quad r &= 1-(1-0.5)\cdot(1-0.2) \\ &= 0.6 \end{align*}

altså er den sammelde rebat på 60%

c)

Prøv selv om du kan svare på dette givet ovenstående.


Svar #2
16. december 2018 af Ariesthy (Slettet)

Jeg fik den også til 60% men blev usikker på om det nu kunne passe. 1000 tak for hælpen og det hurtige svar :-)
 


Skriv et svar til: Den samlede rabat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.