Matematik

Potensfunktion

17. december 2018 af KennethLarsens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Antallet af producerede x-mas kan beskrives ved potensfunktionen Ø(x), hvor x er mængden af humle(tons) og Ø(x) er antal produceret øl. Der kendes 2 punkter på potensfunktion (2,48) og (5,1875)

Bestem forskriften til a = 4

Nu ved jeg ikke hvordan jeg laver b, 

Hvis det antages at mængden af humle vokser med 0,742% hvor mange procent vil antallet af øl så vokse med ifølge modellen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2018 af mathon

b)
                          \small \small 1+r_{\o l}=(1+r_{humle})^4


Svar #2
17. december 2018 af KennethLarsens (Slettet)

Er det muligt du kan uddybe, jeg forstår ikke helt hvad jeg skal putte ind de forskellige steder for det virker ikke på nspire.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. december 2018 af mathon

                     \small \small \small 1+r_{\o l}=(1+0.00742)^4=1.0300

                     \small r_{\o l}=\tfrac{p_{\o 1}}{100}=0.0300

                     \small p_{\o 1}=0.0300\cdot 100=3.00\%

Hvis mængden af humle vokser med 0,742%, vokser ølproduktionen - ifølge modellen - med 3.00%.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2018 af mathon

detaljer:
                    \small y=b\cdot x^a
hvoraf:
                    \small \frac{y_2}{y_1}= \left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a

Udtrykkes y2 og x2 i fohold til henholdsvis y1 og x1
haves:

                    \small \frac{(1+r_y)\cdot y_1}{y_1}= \left (\frac{(1+r_x)\cdot x_1}{x_1} \right )^a

                    \small 1+r_y= \left (1+r_x \right )^a


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.