Matematik
Aktiefald i procent
17. december 2018 af
2Fab4U
-
Niveau: C-niveau
Jeg har brug for hjælp til denne opgave:
Fru Jensen har købt en aktie for 80000 kr. Efter 7 år er værdien faldet til 60000 kr. Bestem den gennemsnitlige årlige værdig fald.
Jeg skal bruge en fremskrivningsfaktorer, men jeg kan ikke få det til at gå op...
På forhånd, mange tak for hjælpen!
Fru Jensen har købt en aktie for 80000 kr. Efter 7 år er værdien faldet til 60000 kr. Bestem den gennemsnitlige årlige værdig fald.
Jeg skal bruge en fremskrivningsfaktorer, men jeg kan ikke få det til at gå op...
På forhånd, mange tak for hjælpen!
Svar #1
17. december 2018 af AMelev
Generelt %-vis tilvækst r = (Efter - Før)/Før eller
r = Efter/før - 1 (Fremskrivningsfaktor a = Efter/Før og r = a -1)
Hvis den procentvise tilvækst er negativ (fx -7%) , er der tale om et tilsvarende fald (et fald på 7%).
Hvad er det, du "ikke kan få til at gå op"?
Prøv at lægge et billede op afdet, du har lavet.
Skriv et svar til: Aktiefald i procent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
