Kemi

Opløselighed

17. december 2018 af wohoo1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn opløseligheden af blyiodid PbI2 (s) i rent vand, idet opløselighedsproduktet er Ksp = 7,9 * 10-9 ved 25 grader.

Nogen der kan hjælpe :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2018 af mathon

                \small PbI_2\, _{\textit{(s)}}\; \rightarrow \; Pb^{2+}\, _{\textit{(aq)}} \; +\; 2\, I^-

                \small \left [ Pb^{2+} \right ]\cdot \left [ I^- \right ]^2=K_{sp}

Kaldes den molære opløselig af PbI2 for \small s
har man:
                     \small s\cdot (2s)^2=K_{sp}

                     \small 4s^3=K_{sp}

                     \small s=\left (\tfrac{K_{sp}}{4} \right )^{\frac{1}{3}}

                     \small s=\left (\tfrac{7.9\cdot 10^{-9}\; M^3}{4} \right )^{\frac{1}{3}}=1.3\cdot 10^{-3}\; M


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.