Matematik

Rentesregning/eksponentiel regning

20. december 2018 af taco1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder og laver på en matematik aflevering og bøvler lidt med den sidste opgave, nemlig:

- Pedersen betaler 1992 kr. for er års vandforbrug. Kommunen opkræver 6,4 kr. pr. m3 vand og beregner sig et gebyr på 200 kr.

Hvor mange mvand har Pedersen brugt?

(Jeg får tallet: 2060.150376, men tror jeg har regnet forkert. Nogen der kan hjælpe mig med at finde det rigtige facit?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2018 af peter lind

pris =200kr+forbrug*6,4kr/m3


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2018 af AMelev

Da der er konstant pristilvækst pr. m3, er der tale om en lineær funktion.

En eksponentiel funktion skulle anvendes, hvisder var en fast procentvis pristilvækst pr. m3, men det er der jo ikke tale om her.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2018 af mathon

             \small \left (6.4\; \tfrac{kr}{m^3} \right )\cdot x+\left (200 \; kr \right )=1992\; kr

             \small \left (6.4\; \tfrac{kr}{m^3} \right )\cdot x=(1992-200)\; kr=1792\; kr

             \small x=\frac{1792\; kr}{6.4\; \tfrac{kr}{m^3}}


Skriv et svar til: Rentesregning/eksponentiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.