Fysik

Hjælp til gitterkonstant

20. december 2018 af 1Help1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

Er der nogle, der måske kunne hjælpe mig med denne her opgave:
Beregne gitterkonstanten på en CD.

Hvordan kan jeg gøre det ud fra det her resultat, jeg har fået:
1. orden
a (mm): 122,5 mm

a er afstanden mellem nulteordens pletten og den plet, der hører til hver orden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2018 af peter lind

Du skal også have afstanden fra gitteret til 0'te orden eller 1. orden plettet


Svar #2
20. december 2018 af 1Help1 (Slettet)

#1

Ja, det var netop også det, jeg tænkte på.
Men problemet er bare, at jeg har fået taget afstanden, men kan ikke finde det nogen steder.

Men kunne du prøve at give et eksempel på, hvordan man gør (hvis jeg nu finder afstanden)? Bare så jeg kan huske det til næste gang. :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2018 af peter lind

Hvis du har lavet forsøget med en makker, kan du få det fra ham. Ellers må du lave forsøget om


Svar #4
20. december 2018 af 1Help1 (Slettet)

Kunne du så måske hjælpe mig med denne her opgave i stedet for, har nemlig afstanden til denne her. :)

Hvis der er målt på et andet gitter end 100 linjer pr mm, skal man beregne antallet af linjer pr. mm ud fra målingerne og sammenligne med angivelsen på gitteret.

Har dette:
600 linjer pr. mm
Afstand b = 37,1 mm = 3,71 cm

1. orden:
a (mm) = 15,6

2. orden:
a (mm) = 44,9

Men er svaret ikke allerede stående?
Er det ikke bare 600 linjer pr. mm?
Forstår bare ikke spørgsmålet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2018 af mathon

    \small d=\frac{10^6\; nm}{600}=1666.67\; nm


Svar #6
20. december 2018 af 1Help1 (Slettet)

#5
Hej, hvor kommer de 106 fra?


Svar #7
20. december 2018 af 1Help1 (Slettet)

Forstår det nu. :)
Tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Hjælp til gitterkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.