Matematik

Bevis - kontrapositiv

01. januar 2019 af anonym000 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Der står at n er et naturligt tal. Senere i opgaveteksten defineres som

 n = 2k+1, \quad k\in \mathbb Z

Med denne definition af n kan det også være et helt tal.

Et billede af beviset er vedhæftet.

Mvh.

Vedhæftet fil: bevis.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2019 af StoreNord

Naturlige tal er hele positive tal større end 0.

Jeg fornemmer ikke noget spørgsmål?


Svar #2
01. januar 2019 af anonym000

Der står at n er et naturlig tal. Men definitionen n = 2k+1 gør det til et helt tal.

Jeg synes det er mærkeligt.

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. januar 2019 af AskTheAfghan

Man lader n være et naturligt tal. Der ønskes at vise, at hvis n er ulige, så er n2 ulige. Hvordan gør man det? Jo, man antager først at n er ulige. Da n er ulige, kan man skrive det som n = 2k + 1 for mindst et heltal k pr. definition. Det fortæller bare om eksistensen af k, og i forhold til hvad n skal være, er det sikkert underforstået, at k skal være ikke-negativt naturligt tal.


Svar #4
01. januar 2019 af anonym000

Det var det jeg fisket efter: 'Det fortæller bare om eksistensen af k, og i forhold til hvad n skal være, er det sikkert underforstået, at k skal være ikke-negativt naturligt tal.'

tak

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2019 af AMelev

Et naturligt tal er ikke-negativt, så "k skal være et ikke-negativt helt tal" eller "et naturligt tal eller 0".
n∈ Aulige = {1,3,5,7,...} = 2·{0,1,2,3,....} + 1, så n = 2k + 1, hvor k∈ {0,1,...} = N0 = Z\Z_


Skriv et svar til: Bevis - kontrapositiv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.