Matematik

Procent af beløb delt blandt 3 forskellige beløb

02. januar 2019 af 2019 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej med jer..

Jeg står med en udregning jeg simpelthen ikke kan finde ud af..

Jeg skal finde ud af hvor mange procent der er til hvert beløb af 148 kr, når de 3 beløb er forskellige.

FEKS.
A= 37 KR
B= 156 KR
C= 88 KR....

De 148kr skal nu deles ligeligt til a,b, og c, så de får lige meget i forhold til deres værdi i procent. Så jeg kan ikke bare sige 33,33 % til a,b,og c når procenten skal være tilsvarnde værdien på a,b,c..

Hvordan hulen regner jeg lige den ud ??? Formel Tak ?

Mvh
Jens

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2019 af mathon

Ligedeling giver 
giver til hver:
                               \small \frac{148}{3}=49.33

De 49.33 kr beregnet i procent af \small \{37,156,88\}

                       \small \begin{array}{lrcrcr} \textup{procent af A:}&p&=&\frac{\frac{148}{3}}{0.37}&=&133.3\%\\\\ \textup{procent af B:}&p&=&\frac{\frac{148}{3}}{1.56}&=&31.6\%\\\\ \textup{procent af C:}&p&=&\frac{\frac{148}{3}}{0.88}&=&56.1\% \end{array}


Skriv et svar til: Procent af beløb delt blandt 3 forskellige beløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.