Matematik

isolere t

02. januar 2019 af me002 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan regne denne ligning ud?

 Det er t der skal tages hensyn til 

Ligningen er vedhæftet som et billede.

Vedhæftet fil: ligning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2019 af swpply (Slettet)

                                            


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. januar 2019 af swpply (Slettet)

Begynd med at observere at den højeste potens af t er 2, hvorfor at ovensåtende ligning er en andengradsligning i t. Det vil derfor være oplagt at brige ovenstående ligning på standardformen for andengradsligninger. Du har at

                          s = \frac{1}{2}at^2+vt+s_0 \quad\Leftrightarrow\quad \frac{1}{2}at^2+vt+s_0-s = 0

Brug nu formlen for løsningen til en andengradsligning:

                                            \begin{align*} t &= \frac{-v\pm\sqrt{v^2-4\cdot\frac{1}{2}a\cdot(s_0-s)}}{2\cdot\frac{1}{2}a} \\ &= \frac{-v\pm\sqrt{v^2+2a\cdot(s-s_0)}}{a} \end{align*}


Svar #3
02. januar 2019 af me002

Mange tak 


Skriv et svar til: isolere t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.