Matematik

lav en ligning

02. januar 2019 af me002 - Niveau: B-niveau

Sidder fast i denne opgave nogen der kan give en hånd? og evt. give ne forklaring.

Vedhæftet fil: op4.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2019 af TheNicken99

Du skal bruge ligningen:
3x\cdot x+4\cdot \frac{x}{2}=56

Dette skyldes, at du skal beregne arealet og ud fra illustrationen kan se at du kan dele arealet op i to rektangler.
Her er den enes areal 3x\cdot x og den andens er 4\cdot \frac{x}{2}.

Når du lægger disse to sammen skal det give 56 i følge din opgave.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. januar 2019 af TheNicken99

For at svare på opgave b, skal du isolerer for x i ligningen.
Dette kan du gøre på følgende vis:

1) Omskriv udtrykket og genkend, at der er tale om en andengradsligning:

\newline 3x\cdot x+4\cdot \frac{x}{2}=56 \newline 3x^2+2x - 56 = 0 \newline

2) Indsæt i løsningsformlen for en andengradsligning:
\newline x = \frac{-2 \pm \sqrt{2^2-4\cdot3\cdot (-56)} }{2\cdot3}\newline x =\frac{-2 \pm \sqrt{676} }{6}\newline x =\frac{-2 \pm 26 }{6}\newline x= -\frac{14}{3} \vee 4

Da en længde eller brede ikke kan være negativ, da må du vælge x=4.

 


Skriv et svar til: lav en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.