Fysik

alfa-henfald

08. januar 2019 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

Hvordan skal man lave opgave d?

Mange tak på forhånd

Vedhæftet fil: opgave d.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2019 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. januar 2019 af swpply (Slettet)

Hint, brug at 98% af den frigivne energi bliver konverteret til kinetisk energi for α-partiklen.

Du har i øvrigt regnet delopgave c) forkert. Den frigivne energi ved henfaldet er givet ved

                                                                   E = \Delta m\cdot c^2,

du ved den måske mest almenkendte formel i hele naturvidenskaben. Du har derfor at svaret på delopgave d) er givet ved at løse for for v i følgende ligning.

                                                      0.98\cdot\Delta m\cdot c^2 = \frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2.

Det er iøvrigt ikke korrekt at de beder om hastigheden, da denne ikke kan beregnes udfra den givne information i opgaveformuleringen. De skulle derimod heler spørge efter farten af α-partiklen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. januar 2019 af mathon

                                   \small E =\left ( 5.431101\cdot 10^{-30}\; kg \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=4.881215\; \cdot 10^{-13}\; J

                                   \small v=\sqrt{\frac{2\cdot 0.80\cdot \left ( 4.881215\; \cdot 10^{-13}\; J \right )}{6.6464836\cdot 10^{-27}\; kg}}\approx 10839967\; \tfrac{m}{s}\approx 1.084\cdot 10^7\; \tfrac{m}{s}


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. januar 2019 af mathon

...da hastigheden er en vektor og farten er længden af hastighedsvektoren.

              \small \textup{hastighed:}\quad\mathbf{v}=\begin{pmatrix} v_1\\v_2 \\v_3 \end{pmatrix}

              \small \textup{fart:}\quad v=\sqrt{{v_1}^2+{v_2}^2+{v_3}^2}


Skriv et svar til: alfa-henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.