Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

obligation, ydelse som funktion af hovedstolen

09. januar 2019 af nejvelda - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der nogle der kan hjælpe med denne opg:

Først bestem Y_1 og Y_2 i som funktion af hovedstolen G_0, sådan at obligationens pris ved udstedlse er G_0. Derefter, beregn de to ydelser til kurs G_0=100. Bemærk, at du i denne delopgave ikke behøver, at skelne mellem afdrag og rentebetaling, men bare angive de samlede ydelser til hvert tidspunkt.

d_1 og d_2 er diskonteringsfaktorerne, som jeg har beregnet i en tidligere opgave. 

Men det jeg ikke forstår, er hvordan de to udtryk for Y1 og Y_2 bestemmes. Hvor kommer de fra? Eller, hvordan skal man kunne tænke sig frem til at danne sådan en funktion?

Facit er:

Y_1=\frac{3*G_0}{3*d_1+d_2}

Y_2=\frac{G_0}{3*d_1+d_2}

Håber virkeig nogen kan hjælpe med at forklare denne opgave.

På forhånd tak!


Svar #1
10. januar 2019 af nejvelda

Op


Skriv et svar til: obligation, ydelse som funktion af hovedstolen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.