Matematik

To ligninger med to ubekendte

10. januar 2019 af oli01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

3x-42y-3 og -2x-y=-4

Jeg har forsøgt at løse den fem gange nu, og y og x kommer ud forskellig hver gang.

Facit siger x=1 og y=-7

De førstegange fik jeg x=2,33_  og y=-8,66_ .så fik jeg y=2; y=-20 og y=-6.

Jeg formåede at få x=-1 med lige store koeffecienters metode. Stadig forkert, men tættest på jeg er kommet.
3x-4+3=2y  og -2x-4=y
                        -4x-8=2y
3x-4+3=-4x-8
3x+4x=-8+4-3
7x=-7
x=-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2019 af swpply (Slettet)

Facit kan heler ikke være korrekt, idet at det trivielt ses at (x,y) = (1,-7) ikke er en løsning til -2x-y = -4 eftersom at -2+7 = 5 ≠ -4.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2019 af oppenede

Er den første ligning
 3x-42y-3=0
 3x-4-2y-3=0
 3x-4-(2y-3)=0
eller noget fjerde? Og er den anden ligning  -2x-4=y ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2019 af swpply (Slettet)

#2

Er den første ligning
 3x-42y-3
 3x-4-2y-3
 3x-4-(2y-3)

Uanset hvilken af overstående der menes, er der stadig ingen af dem der er lignigner ;o)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2019 af oppenede

Ok, hvis ligningerne er
   3x-4 = 2y-3 og -2x-y = 4
så er x=-1 korrekt bestemt i #0.
Indsæt x=-1 i den anden (eller den ene) ligning:
  -2(-1) - y = 4
         2 - y = 4
             -2 = y


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.