Kemi

ækvivalente stofmængder

10. januar 2019 af amerah - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg sider med denne her opgave og jeg når til hvor jeg skal regne ækvivalente stofmængder, håper der nogen kan hjælpe

Du skal pynte et festlokale med 100 luftballoner, som hver er på 5 liter. Så meget luft kan du ikke puste! Men du kan fylde ballonerne med CO2, som du kan fremstille ved en reaktion mellem natron (et salt af hydrogencarbonat) og eddikesyre. Ved reaktionen dannes CO2 og vand. Hvor mange gram natron og hvor mange gram ren eddikesyre skal du bruge?

- Beregn først stofmængden af CO2 v.h.a. idealgasloven (ved tryk 1 bar og temp. 293 K).

n= p*v/R*T    n=1*500/ 0,0831*293= 20,535 mol

- skriv så reaktionsskemaet op

NaHCO3 + CH3COOH→ NaCH3COO + H2O+ CO2

- find de ækvivalente stofmængder af natron og eddikesyre?


Skriv et svar til: ækvivalente stofmængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.