Matematik

Differentialregning

10. januar 2019 af xanax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal differentierer og finde f'(1) på denne laaange funktion men ved ikke helt hvordan det skal gøres da det er uden hjælpemidler.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2019 af OliverHviid

Den er ikke så "laaang" og svær, hvis man deler den op i mindre bidder og tager den ét trin af gangen.

Du har altså funktionen f(x)=x²*ln(x)+5x +1, x>0 Du kan se, at vi har med tre led at gøre. Derfor kan du differentiere funktionen ledvist. Det første led x²*ln(x), der anvender du produktreglen. På det næste, dvs. 5x4, der anvender du blot (xn)'=nxn-1 . Det sidste led, der ser man jo, at 1 blot forsvinder. Når den så er differentieret, så indsætter du blot x=1. Se om du ikke kan finde ud af det nu. 


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.