Matematik

niveaukurve

11. januar 2019 af Warrio - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

kan jeg få hjælp til opgave b). Opgaven er vedhæftet som et billede.

Skal man ikke sige 

\frac{1}{4}=\frac{x^2}{x^2+y^2}

Hvis det er korrekt, kan jeg få hjælp, til at omskrive den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2019 af StoreNord

Jo.
Og så gang over kryds og isoler y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2019 af oppenede

Og husk at origo er ugyldig jf. ligningens oprindelige form


Svar #3
11. januar 2019 af Warrio

Kan det passe at y = 2 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2019 af oppenede

Nej:
\\\frac{1}{4}=\frac{x^2}{x^2+y^2} \\[0.07cm]4=\frac{x^2+y^2}{x^2} \\[0.07cm]4x^2=x^2+y^2 \\[0.07cm]3x^2=y^2 \\[0.07cm]y=\pm\sqrt{3x^2}=\pm\sqrt{3}|x|


Skriv et svar til: niveaukurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.