Matematik

optimering (metalplade)

12. januar 2019 af Nino7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har denne opgave for hvordan løser jeg den helt præcis, er lidt usikker på opgave a) og ved slet ikke hvad jeg skal gøre i b)...

indtil videre har jeg skrevet:

a) 
x+3+(x-4)+y+4+y+3


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2019 af OliverHviid

I a) får man: O(x,y)=2x+2*(y+3)=2x+2y+6

og i b) har man:

2x+2y+6=28 cm (omkredsen)

3x+4y=38 cm² (arelaet)

Du har altså 2 ligninger med 2 ubekendte, som du så kan løse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2019 af OliverHviid

Desuden bør det også nævnes, at opgaven ikke handler om optimering.


Svar #3
12. januar 2019 af Nino7 (Slettet)

Der mangler jo et stykke som man ikke skal regne med, er formeln så stadig det samme eller...? har man ikke sagt 2x+2y+6 for hele firkanten.?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2019 af oppenede

Det er en sekskant


Svar #5
12. januar 2019 af Nino7 (Slettet)

og hvorfor ser areal formlen sådan ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2019 af OliverHviid

Nino7, hvad mener du med "Der mangler jo et stykke som man ikke skal regne med"?


Svar #7
12. januar 2019 af Nino7 (Slettet)

ikke noget, har fundet ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2019 af OliverHviid

OK.


Brugbart svar (2)

Svar #9
12. januar 2019 af AMelev

Arealet af figuren er 4·(y + 3) + 3·(x - 4) eller alternativt x·(y + 3) - y·(x - 4).

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Svar #10
12. januar 2019 af Nino7 (Slettet)

kan ikke rigtig løse ligningerne når der er to ubenkendte, jeg gør noget forkert når jeg løser den. hvordan ville man helt præcis løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. januar 2019 af oppenede

Isoler x i den ene ligning (lad som om y er kendt) og indsæt resultatet på x i den anden ligning, som dermed bliver en ligning med kun y som ubekendt. Når du har fundet y kan du finde x ved at indsætte y i den første ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. januar 2019 af AMelev

Er det uden hjælpemidler? Ellers brug dit CAS-værktøj.
Om ikke andet kan du tjekke med det.


Skriv et svar til: optimering (metalplade)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.